Logotype

Lindex rapporterer rekorder i resultat og salg

I dag presenterer Lindex sin delårsrapport for første halvår og andre kvartal av 2022 og rapporterer rekorder i både driftsresultat og salg.

Lindex’ driftsresultat* for første halvdel av 2022 økte med 264 MSEK og utgjorde 426 MSEK, en økning på 163 % sammenlignet med samme periode i fjor og seks ganger høyere sammenlignet med 2019 (162 MSEK 2021, 65 MSEK 2019). Driftsresultat* for andre kvartal økte med 82 MSEK og utgjorde 390 MSEK, en økning på 27 % sammenlignet med samme periode i fjor og 98 % sammenlignet med 2019 (308 MSEK 2021, 197 MSEK 2019).

Vi når nye rekordnivåer og rapporterer et sterkt forbedret resultat og en kraftig økning i salget for både første halvår og andre kvartal. Driftsresultatet vårt for de siste tolv månedene har nådd en ny rekord med 954 MSEK og et salg på 6,9 BSEK. Den gode salgsveksten i våre fysiske butikker fortsetter samtidig som vi opprettholder et høyt nivå av digitale salg. Det er et godt bevis på styrke, på at kundene våre setter pris på tilbudet vårt og at vi er tilgjengelige der de ønsker å møte oss”, sier CEO Susanne Ehnbåge.

Lindex' salg i det første halvåret økte med 25,2 % i lokale valutaer, og med 27,9 i SEK. Salget i andre kvartal økte med 18,2 % i lokale valutaer og med 20,0 % i SEK. Sammenlignet med samme periode i 2019, før pandemien, økte salget i andre kvartal med 21,9 % i lokale valutaer, og Lindex kan vise til bedre salgsvekst enn markedet for alle de nordiske salgslandene.

Lindex' salg i fysiske butikker økte i første halvår med 31,8 % og med 23,1 % i kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor. Moteselskapets digitale salg økte i første halvår med 2,3% og gikk ned med 3,0 % i kvartalet. Totalt utgjorde det digitale salget i andre kvartal 15,9 % av Lindex' totale salg.

Med vårt fantastiske sortiment, sterke merkevaretilbud og våre ansattes store kundefokus har lojalitetsprogrammet More at Lindex hatt en sterk vekst og utvikling, noe vi ser på som en flott mulighet til å fortsette å bygge langsiktige relasjoner med kundene våre”, sier Susanne Ehnbåge.

I løpet av kvartalet fortsatte Lindex å ta viktige skritt både i sin investering i femtech og sin omstilling til en mer bærekraftig og sirkulær virksomhet. Som en del av å utforske nye sirkulære forretningsmodeller og muligheter for å forlenge levetiden til klær, har moteselskapet åpnet en pop-up-butikk for brukte babyklær. Et annet viktig skritt i Lindex’ omstilling for å øke gjenbruk av materialer og redusere bruken av råstoffer, er moteselskapets investering i en ny type fiber som er basert på en innovativ prosess for gjenvinning av tekstiler i stor skala.

Vår investering i en ny type fiber med råvarer fra resirkulerte tekstiler er et av flere viktige skritt i vår omstilling til et mer bærekraftig og sirkulært sortiment. I dag er 78 % av plaggene våre laget av materialer fra resirkulerte eller mer bærekraftige kilder, og der er målet vårt å nå 100 % innen 2025. Vi er i en omstilling der Lindex-gruppen vokser på nye måter, og der omstillingen til sirkulære forretningsmodeller, digitalisering og vår investering i femtech er viktige deler av vekststrategien vår. Det å skape bærekraftig vekst og fortsette å utvikle vårt kundetilbud med nye tjenester, er nøkkelen på veien fremover.

Det er en utfordrende tid med alt som skjer i verden, og det er viktigere enn noensinne at vi er lydhøre for våre kunders behov og at vi fortsetter å være fleksible, raske og åpne for forandring. Men med utfordringer kommer også muligheter, og jeg er overbevist om at vi, med alle Lindex-medarbeidere sitt fantastiske engasjement og innsats, vil fortsette å stå sterkt og godt posisjonert for fremtiden”, sier Susanne Ehnbåge.

*Lindex’ driftsresultat blir rapportert, med unntak av IFRS16-leieavtaler.

For mer informasjon, kontakt:

Nina Haugen
Customer Experience Manager Norge
Mobil: 99 51 43 53
E-mail: nina.haugen@lindex.com

Bilder

Choose your language