Logotype
Logotype Gå til shop online

Lindex ökade med 27 procent

Lindex resultat ökade med 27 procent under sista kvartalet 2013. Detta tack vare en stark försäljningsutveckling på Lindex samtliga marknader. För helåret ökade försäljningen från 671 miljoner euro till 688 miljoner euro.

”Vi hade en tuff start på året som vi lyckades vända med en fantastisk sommarförsäljning, en jättefin övergång till hösten och ett mycket bra avslut”, säger Göran Bille VD Lindex.

Omsättningen i Euro ökade sista kvartalet 2013 med 1,5 procent på Lindex samtliga marknader. Lindex i Sverige ökade med 3,6 procent i svenska kronor.

Totalt ökade omsättning under 2013 med 3,5 procent i lokala valutor och i jämförbara butiker ökade den med 1,5 procent på alla marknader.

”Vi ökade på alla marknader förutom i Finland, där detaljhandeln är exceptionellt svag. Vi hade en fin försäljningsökning för dam och barn. Det är också mycket roligt att vi tagit viktiga steg på våra nya marknader Tjeckien och Slovakien och att vi befäster vår ställning allt starkare i Baltikum och Ryssland. Siffrorna är ett bevis för att vårt mode uppskattas internationellt vilket är något vi bygger vidare på i vår långsiktiga expansion. I september 2013 skrev vi avtal med vår kinesiska franchisetagare Suning med målet att öppna 100 butiker inom fyra år. I september 2014 slår Lindex upp portarna till sin första butik i Shanghai i Kina, det ser vi mycket fram emot”, säger Göran Bille.

Dessutom vann Lindex 2013 än en gång den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets modekedja” på Habits Modegala. I motiveringen lyftes bla. Lindex tydliga koncept fram, som gett framgångar såväl i Sverige som internationellt.

Det nya konceptet skapar en välkomnande shoppingmiljö fylld av tips och idéer för den modeintresserade kvinnan, där man kan känna vårt skandinaviska arv i interiören. Butiken är vår viktigaste kommunikationskanal vilket gör denna satsning betydelsefull för de kommande åren, avslutar Göran Bille.

Läs om Stockmanns resultat

För mer information, kontakta;
Kaisa Lyckdal
Press Relations Manager, Lindex
Phone: +46 (0)31 739 50 60
E-mail: kaisa.lyckdal@lindex.com

Choose your language