Značka Lindex Female Engineering® uvádza na trh oblečenie pre obdobie menopauzy s patentovanou technológiou

Značka funkčného oblečenia pre ženy Female Engineering od spoločnosti Lindex uvádza inovatívnu produktovú kategóriu prispôsobenú ženám v období menopauzy. Prelomové odevy s patentovanou technológiou Anti-Flush™ prinášajú zmiernenie príznakov, ako sú návaly tepla a nočné potenie u žien v období menopauzy.

Menopauza je v mnohých ohľadoch stigmatizovaná predsudkami súvisiacimi s plodnosťou, sexualitou a starnutím, hoci je v skutočnosti prirodzenou fázou života pre polovicu svetovej populácie. Oblečenie pre obdobie menopauzy Female Engineering je navrhnuté tak, aby zlepšilo kvalitu života žien, a predstavuje skutočnú inováciu pre ženy, ktoré trpia návalmi horúčavy a nočným potením. Na základe rozsiahleho výskumu a patentovanej technológie spolu s jedinečnou zmesou materiálov sú tieto odevy špeciálne navrhnuté tak, aby používateľa podporili počas celej fázy – od odvádzania vlhkosti až po poskytovanie tepla počas následných pocitov chladu“, vysvetľuje Charlotta Levin, manažérka značky Female Engineering v spoločnosti Lindex.

Takmer všetky ženy zažívajú určité nepohodlie počas menopauzy*, obdobia pred a po poslednej menštruácii (menopauza). Návaly tepla a nočné potenie sú najčastejšie problémy spojené s menopauzou, ktoré postihujú takmer deväť z desiatich žien (86 %)*.

Keď bola značka Female Engineering, ktorá je súčasťou skupiny Lindex Group, takmer pred dvoma rokmi uvedená na trh, jej cieľom bolo zlepšiť pohodu žien v rôznych štádiách života, ako je menštruácia, tehotenstvo, obdobie po pôrode, dojčenie, inkontinencia a menopauza. Dnes značka Female Engineering ponúka opakovane použiteľné menštruácie nohavičky, jemné výrobky intímnej starostlivosti, praktické košíčky na dojčenie a absorpčnú tehotenskú spodnú bielizeň – a teraz táto značka uvádza na trh inovatívny rad oblečenia pre obdobie menopauzy.

S našou značkou funkčného oblečenie pre ženy Female Engineering pokračujeme v tvorbe prelomových produktov a riešení prispôsobených špecifickým potrebám žien. Sme odhodlaní zmeniť situáciu v starostlivosti o pohodu žien a tešíme sa, ako budeme priekopníkmi na tomto podnetnom trhu. Naša investícia do funkčného oblečenie pre ženy je dôležitou súčasťou nášho úsilia o vytváranie nových udržateľných obchodných a rastových príležitostí založených na jedinečnej odbornosti spoločnosti Lindex v oblasti spodnej bielizne a na našej snahe o vyšší cieľ – posilňovať a inšpirovať ženy,“ hovorí generálna riaditeľka Susanne Ehnbåge.

Ako funguje oblečenie pre obdobie menopauzy

Kombinácia vlastností priadze a patentovanej technológie Anti-Flush™ poskytuje úľavu od návalov tepla a nočného potenia. Keď telo vyžaruje teplo, tkanina ho absorbuje a ukladá. Tkanina odvádza vlhkosť a ochladzuje pokožku, čím znižuje vplyv návalov tepla a nočného potenia. Materiál tiež uvoľňuje teplo späť do pokožky počas pocitov chladu, ktoré nasledujú po návale tepla, reguluje telesnú teplotu a zabezpečuje svieži pocit počas dňa a noci.

Súčasťou kolekcie sú tielka, tričká, tričká na spanie a boxerky. Strihy sú navrhnuté s použitím bezšvovej technológie pre výnimočné pohodlie. Odevy sú dostupné vo veľkostiach XS – 3XL a na trh prichádzajú dnes, 31. augusta, na lokalite lindex.com, femaleengineering-official.com a vo vybraných predajniach spoločnosti Lindex.

Všetky obrázky a odevy nájdete tu.

*Zdroj: National Board of Health and Welfare (Švédsko), prieskum uskutočnený v septembri 2021.

PR & Sustainability executive
E-mail: iva.machackova@lindex.com