Značka Female Engineering® společnosti Lindex uvádí na trh oblečení pro období menopauzy s patentovanou technologií

Femtech značka Female Engineering od společnosti Lindex uvádí na trh inovativní kategorii výrobků přizpůsobenou ženám procházejícím menopauzou. Tyto převratné oděvy s patentovanou technologií Anti-Flush™ mají za cíl zmírnit příznaky menopauzy, jako jsou návaly horka a noční pocení.

Menopauza je v mnoha ohledech provázena předsudky souvisejícími s plodností, sexualitou a stárnutím, a přitom se jedná o přirozenou fázi života pro polovinu světové populace. Oblečení Female Engineering pro období menopauzy je navrženo tak, aby zlepšilo pohodlí žen, a představuje skutečnou inovaci pro ty, které se potýkají s návaly horka a nočním pocením. Na základě rozsáhlého výzkumu a díky patentované technologii spolu s jedinečnou směsí materiálů jsou tyto oděvy speciálně navrženy tak, aby pomohly celou tuto fázi zvládnout – od odvádění vlhkosti po poskytnutí tepla po návalech chladu“, vysvětluje Charlotta Levin, oblastní manažerka značky Female Engineering ve společnosti Lindex.

V období menopauzy, tedy v období před a po poslední menstruaci, zažívají pocit nepohody téměř všechny ženy.* Nejčastějšími problémy spojenými s menopauzou, které trápí devět z deseti žen (86%)*, jsou návaly horka a noční pocení.

Když téměř před dvěma lety vznikla značka Female Engineering, která je součástí společnosti Lindex Group, bylo jejím cílem zlepšit pohodu žen v různých fázích života, jako je menstruace, těhotenství, období po porodu, kojení, inkontinence a menopauza. Dnes nabízí značka Female Engineering opakovaně použitelné menstruační kalhotky, výrobky pro jemnou intimní péči, praktické kojící vložky do podprsenky a savé těhotenské kalhotky – a nyní uvádí tato značka na trh řadu oblečení pro období menopauzy.

S naší femtech značkou Female Engineering pokračujeme ve vytváření revolučních výrobků a řešení, které reagují na konkrétní potřeby žen. Jsme odhodláni měnit podobu péče o zdraví žen a těšíme se, že budeme na tomto zajímavém trhu průkopníky. Naše investice do technologií femtech je důležitou součástí naší snahy vytvořit nové a udržitelné obchodní příležitosti a možnosti růstu, a to na základě jedinečných odborných znalostí společnosti Lindex v oblasti spodního prádla a našeho vyššího cíle – podporovat a inspirovat ženy“, říká generální ředitelka Susanne Ehnbåge.

Jak oblečení pro období menopauzy funguje

Kombinace vlastností příze a patentované technologie Anti-Flush™ přináší úlevu při návalech horka a nočním pocení. Když tělo produkuje teplo, látka jej absorbuje a uchová. Látka odvádí vlhkost a ochlazuje pokožku, čímž snižuje dopad návalů horka a nočního pocení. Během následného ochlazení těla, které střídá nával horka, pak materiál pokožku opět zahřeje uloženým teplem a reguluje tak tělesnou teplotu a zajišťuje svěží pocit po celý den i noc.

Součástí kolekce jsou tílka, topy, trička na spaní a boxerky. Tyto kousky jsou navrženy s využitím bezešvé technologie pro výjimečné pohodlí. Jsou dostupné ve velikostech XS–3XL a na trh budou uvedeny dnes, 31. srpna, na lindex.com, femaleengineering-official.com a ve vybraných prodejnách Lindex.

Všechny obrázky a oblečení lze najít zde.

*Zdroj: Průzkum Národní rady pro zdraví a dobré životní podmínky (National Board of Health and Welfare, Švédsko) provedený v září 2021.

PR & Sustainability Executive
E-mail: iva.machackova@lindex.com