Spoločnosť Lindex hlási najvyšší predaj a rekordné výsledky

Keď spoločnosť Lindex dnes predstavila priebežné výsledky za štvrtý štvrťrok a celý rok 2021, módna spoločnosť ohlásila najvyššie čísla predaja vôbec a ten najlepší upravený prevádzkový výsledok v dejinách spoločnosti. Predaj spoločnosti Lindex sa zvýšil vo všetkých kanáloch a obchodných oblastiach.

Prevádzkový výsledok* spoločnosti Lindex sa za rok 2021 zvýšil o 114 percent v hodnote 690 MSEK, čo je viac ako dvojnásobok v porovnaní s rokom 2020 a rokom 2019 (323 MSEK 2020, 340 MSEK 2019). Upravený prevádzkový výsledok* spoločnosti Lindex sa za rok 2021 zvýšil o 132 percent v hodnote 748 MSEK (323 MSEK 2020, 370 MSEK 2019).

Dnes sme oznámili najvyšší predaj v dejinách Lindexu za štvrtý štvrťrok a celý rok 2021. Taktiež sme mali najlepší upravený ročný výsledok za celých 68 rokov od vzniku Lindexu. Vďaka úžasnému zapojeniu všetkých zamestnancov a ich skvelému zameraniu na zákazníkov a rast spoločnosti sme dosiahli vynikajúci výsledok,“ hovorí CEO spoločnosti Susanne Ehnbågeová.

Celkový objem predaja spoločnosti Lindex sa za štvrtý štvrťrok zvýšil o 25,5 percent v miestnych menách a o 25,4 percent v SEK. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2019 sa predaj zvýšil o 8,8 percent v miestnych menách. V porovnaní s rokom 2021 sa predaj zvýšil o 16,8 percent v miestnych menách a o 15,9 percent v SEK. V porovnaní s rokom 2019, sa predaj zvýšil o 4,1 percent v miestnych menách a spoločnosť Lindex vykázala lepší trhový nárast v porovnaní s predajom vo všetkých severských krajinách.

Silný rast spoločnosti pokračoval aj v rámci online predaja s prírastkom 47,0 percent za rok 2021. Za rok 2021 tvoril digitálny predaj spoločnosti Lindex 20,6 percent z celkového predaja v porovnaní s údajom 15,6 percent za minulý rok a 6,6 percent za rok 2019.

„Zvýšili sme predaj v rámci všetkých našich kanálov a obchodných oblastí aj napriek pretrvávajúcim opatreniam a problematickým výzvam pre naše kamenné predajne, ktoré musíme na určitých trhoch periodicky zatvárať. Rok sme ukončili veľmi slušne s nárastom predaja za štvrtý štvrťrok o viac ako 25 percent. V porovnaní s rokom 2019, teda o rok skôr, než vypukla pandémia, sa náš predaj zvýšil, čo iba utvrdzuje naše silné postavenie na trhu. Som nesmierne hrdá na to, čo sme spoločnými silami pre spoločnosť Lindex dosiahli,“ dodáva Susanne Ehnbågeová.

Minulý rok spoločnosť Lindex podnikla dôležité kroky v rámci sľubu udržateľnosti a cirkulárnej transformácie. Spoločnosť Lindex vyvinula nové udržateľné podnikanie a možnosti rastu, čo je dôležitou súčasťou práce tejto módnej spoločnosti. Spoločnosť sa tiež usiluje investovať do technológií orientovaných na ženské zdravie (femtech).

„Vstup na trh s technológiami vhodnými pre ženské zdravie so značkou Female Engineering je vzrušujúca investícia, pomocou ktorej chceme vyvinúť a inovovať našu ponuku so zameraním na potreby žien, a tak vytvoriť nové možnosti udržateľného rastu. Máme veľké ambície napredovať na našej ceste ako globálna, značková a udržateľná módna spoločnosť. Chceme umožniť značný rast a pritom sa aj naďalej usilovať pretvoriť na udržateľnejší podnik so silným ziskom v rámci našej dlhodobej stratégie. V budúcich rokoch plánujeme extenzívne strategické investície. Budú to dôležité investície, ktoré nám umožnia byť dlhodobo odolní v neustále sa meniacom priemysle, v ktorom sa budeme usilovať byť silná a dobre lokalizovaná spoločnosť do budúcna” zakončila Susanne Ehnbågeová.

* Prevádzkový výsledok a upravený prevádzkový výsledok spoločnosti Lindex sú uvedené bez leasingových zmlúv normy IFRS16.

Marketing & PR Central Europe