Lindex vzdáva hold svojmu švédskemu dedičstvu uvedením letnej kolekcie s umeleckými dielami Carla Larssona

Lindex uvádza na trh kolekciu s vyobrazením umeleckých diel Carla Larssona, ktorý spolu so svojou manželkou Karin definoval ich éru a sú súčasťou švédskeho kultúrneho dedičstva. Kolekcia klasických letných kúskov, ktoré rozprávajú úryvky z histórie, ponúka oblečenie pre deti, bábätká a ženy.

„Karin a Carl Larssonovci boli priekopníkmi svojej doby a ich umelecký prejav sa zapísal do švédskeho kultúrneho dedičstva. My v spoločnosti Lindex sme hrdí na naše švédske dedičstvo a na to, ako definuje náš pohľad na dizajn, kvalitu a udržateľnosť. Preto bolo pre nás prirodzené navrhnúť letnú kolekciu s výrazným prepojením na kreatívne dielo Karin a Carla,“ hovorí Inger Lundqvist, manažérka dizajnu a nákupu detského oblečenia spoločnosti Lindex.

V tejto kolekcii Lindex navrhol klasické letné kúsky pre deti, bábätká a ženy, ktoré sú súčasťou mini me štýlu. Šaty s volánmi, jemné letné košele a doplnky – všetky s krásnou kvetovanou potlačou „De mina“ od Carla Larssona. Oblečenie je v púdrovej modrej, žltej a koralovej farbe a je vyrobené z jemnej organickej bavlny s certifikátom GOTS.

Švédski umelci Karin a Carl Larssonovci pôsobili koncom 19. storočia a ich umenie fungovalo v silnej symbióze. Karinina kreatívna sila a umelecký vkus sú veľmi dôležitou zložkou Carlovho umenia. Odvážna výzdoba interiéru, moderné textílie, rustikálny nábytok – väčšinu z nich navrhla sama. Karin vytvorila domov, ktorý Carl namaľoval, a spoločne stoja za motívmi, ktoré sa stali obrazom Švédska a sú obľúbené po celom svete.

Kolekcia bude dostupná na lindex.com a vo vybraných predajniach od mája.

Marketing & PR Central Europe