Spoločnosť Lindex zvýšila predaj a nadobudla výrazne lepšie výsledky

Dnes vám spoločnosť Lindex odprezentuje výsledky a predaj za druhý štvrťrok 2021 a informuje o pretrvávajúcom dobrom vývoji, zlepšených výsledkoch a zvýšením predaja.

Prevádzkový výsledok* spoločnosti Lindex za druhý štvrťrok 2021 sa zvýšil o 141 MSEK, čo celkovo predstavuje 308 MSEK, teda nárast o 84 percent v porovnaní s rovnakým obdobím ako minulý rok a 56 percent v porovnaní s rokom 2019 (167 MSEK 2020, 197 MSEK 2019).

Prevádzkový výsledok spoločnosti Lindex bol v prvom polroku 162 MSEK (-12 MSEK 2020, 65 MSEK 2019). Upravený prevádzkový výsledok za prvý polrok sa rovnal 217 MSEK, čo je trojnásobok v porovnaní s rovnakým obdobím v minulom roku a aj v roku 2019. K silnému výsledku prispeli dobrý rast predaja a posilnená marža, ako aj dobrá kontrola nákladov.

„Je veľmi príjemné, že sa nám v druhom štvrťroku podarilo v porovnaní s minulým rokom a s rokom 2019 zvýšiť predaj aj napriek problémom, ktoré spôsobili pravidelne zatvorené predajne vo väčšine našich predajných trhov. Poradilo sa nám zlepšiť výsledok aj za druhý štvrťrok, aj prvý polrok, čo iba reflektuje úspešný vývoj a rast Lindexu, pričom základom úspechu bol náš skvelý sortiment a zanietení a usilovní zamestnanci, ktorí sa ukážkovo starali o našich zákazníkov.“ povedala CEO Susanne Ehnbåge.

Celkový objem predaja spoločnosti Lindex sa za druhý štvrťrok zvýšil o 25,6 percent v miestnych menách a o 26,2 percent v SEK. V porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2019 sa predaj zvýšil o 4,1 percent v miestnych menách a o 0,9 percent v SEK. Módna spoločnosť dosahuje vo všetkých škandinávskych predajných krajinách lepší rast predaja za druhý štvrťrok ako samotný trh.

Spoločnosť Lindex mala aj naďalej silný nárast online predaja o 51,4 percent za štvrťrok. Celkový objem digitálneho predaja predstavoval 19,5 percent objemu predaja spoločnosti Lindex za druhý štvrťrok v porovnaní s 16,2 percenta za rovnaké obdobie minulý rok.

„Aj keď sme opäť mohli otvoriť prevádzky, náš digitálny predaj naďalej silno rástol, čo iba odzrkadľuje skutočnosť, že naši zákazníci si vážia našu ponuku a možnosť nakupovať odkiaľ chcú. Nákupné správanie a správanie zákazníkov sa mení čoraz rýchlejšie a my sa aj naďalej usilujeme im poskytnúť inšpiratívnejší dojem z nakupovania a stretávať sa s nimi spôsobom, aký si želajú. Na jar sme na niektorých trhoch spustili našu oceňovanú aplikáciu Lindex a vnímame jej nesmierny potenciál do budúcna, pričom ju postupne predstavujeme na viacerých trhoch” priblížila Susanne Ehnbåge.

Spoločnosť Lindex zaznamenala silný digitálny rast elektronického obchodu spoločne s globálnymi módnymi platformami. Módna spoločnosť aj naďalej rozvíja svoju silnú ponuku v súlade s potrebami zákazníkov, pričom neustále strategicky investuje do digitálneho rozvoja, integrácie nákupných kanálov, optimalizácie portfólia obchodu, ako aj do inovácie a udržateľnosti.

„Podnikli sme dôležité kroky v rámci nášho záväzku udržateľnosti a cirkulárnej transformácie. Príkladom nášho úsilia o predĺženie životnosti oblečenia a šetrenia prírodných zdrojov je náš pilotný projekt second hand Lindex a nový obchodný cirkulárny model. Sme hrdí, že nás Textile Exchange označili za jedného z globálnych lídrov prechodu na udržateľnejšie materiály a cirkularitu. V súčasnosti je viac ako 70 percent nášho oblečenia vyrobeného z recyklovaných materiálov alebo z materiálov z udržateľnejších zdrojov, a aj naďalej sa usilujeme dosiahnuť náš cieľ 100 percent do roku 2025. V minulom roku sme posilnili našu značku a ako spoločnosť sme silnejší. Základom nášho úspechu je náš spôsob vytvárania hodnoty a prekračovanie očakávaní zákazníkov,“ dodáva Susanne Ehnbåge.

* Prevádzkový výsledok a upravený prevádzkový výsledok spoločnosti Lindex sú uvedené bez leasingových zmlúv normy IFRS16.

Marketing & PR Central Europe