Logotype

Lindex rapporterer nye rekordresultater tredje år på rad

Lindex presenterer i dag sin delårsrapport for fjerde kvartal og hele året 2023, og rapporterer nye rekordresultater for hele året for tredje år på rad. Moteselskapet fortsetter å nå nye salgsnivåer i både lokale valutaer og SEK og øker salget både i sine fysiske butikker og i digitale kanaler.

Lindex’ driftsresultat* for 2023 utgjorde 1 030 MSEK, som er en økning på 7,2 prosent sammenlignet med året før (961 MSEK 2022). Lindex’ justerte driftsresultat* for 2023 utgjorde 1 036 MSEK, som er en økning på 8,1 prosent sammenlignet med året før (958 MSEK 2022). Lindex’ driftsresultat* for fjerde kvartal 2023 utgjorde 249 MSEK (248 MSEK 2022), og det justerte driftsresultatet* for kvartalet utgjorde 256 MSEK (251 MSEK 2022).

«I dag presenterer vi, for tredje år på rad, både ny salgsrekord og vårt høyeste resultat noensinne. Under utfordrende markedsforhold har vi oppnådd en fantastisk utvikling, hvor vi har klart å vokse både bærekraftig og lønnsomt med sterk vekst i både våre fysiske butikker og digitale kanaler. Jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd sammen i Lindex så vellykket, hvor alle ansattes fantastiske engasjement, store kundefokus og dedikerte innsats har vært avgjørende», sier CEO Susanne Ehnbåge.

Lindex' salgsinntekter i 2023 utgjorde 7 249 MSEK, som er en økning på 2,7 prosent i lokal valuta og 3,4 prosent i SEK. Lindex' salgsinntekter i fjerde kvartal økte med 2,8 prosent i lokal valuta og 2,5 prosent i SEK. Moteselskapet viser en bedre salgsvekst enn den gjennomsnittlig markedsveksten i 2023 for alle de nordiske salgslandene. 
Lindex fortsatte salgsveksten sin i fysiske butikker med en økning på 2,2 prosent i 2023 og 3,2 prosent i fjerde kvartal. Lindex’ digitale salgsinntekter økte med 5,3 prosent i 2023, og den digitale andelen utgjorde 19,0 prosent av de totale salgsinntektene (18,5 prosent i 2022).

«Vi tar markedsandeler og fortsetter å vokse med både nye og aktive kunder, og vi har nå over 6 millioner registrerte kunder. Dette er et godt bevis på at tilbudet vårt blir verdsatt, og at vi fortsetter å styrke merkevaren Lindex. Det er også et godt vitnemål for strategien vår, der vi har nye økonomiske mål vi nå sikter høyere med. Vi har en klar plan fremover med fokus på å akselerere veksten vår i både nåværende og nye markeder, samt fortsette å vokse i de eksisterende kanalene våre og ved å utforske nye måter å drive forretninger på. Vi fortsetter vår transformasjon til en mer bærekraftig virksomhet og utforsker nye forretningsmuligheter og nye sirkulære forretningsmodeller. Et annet viktig fokus for oss fremover er å kunne ekspandere virksomheten vår uten at kostnadene øker i samme grad, det vil si å forbedre skalerbarheten og effektiviteten i virksomheten vår. De siste årene har vi bygget et sterkt fundament, og 2024 vil være året for viktige lanseringer og mange viktige milepæler, slik at vi får fortsette med den vellykkede vekstreisen», sier Susanne Ehnbåge.

*Lindex’ driftsresultat og justerte driftsresultat blir rapportert, inkludert IFRS16-leieavtaler.
 

For mer informasjon, kontakt:

Hanne Wergeland
PR Executive
E-mail: presse.no@lindex.com

Bilder

Choose your language