Společnost Lindex vydává zprávu o udržitelnosti za rok 2022

Společnost Lindex dnes vydává zprávu o udržitelnosti za rok 2022. Módní společnost shrnuje rok, který poznamenal všudypřítomný neklid a rozkol na globální úrovni a také významný proces transformace. Zaznamenali jsme i výrazný pokrok v dodržování závazku udržitelnosti společnosti Lindex – starat se o lepší budoucnost příštích generací.

Když se ohlédneme za předchozím rokem, vidíme, že na globální úrovni docházelo k velkému napětí a rozkolu, což se projevilo válečným konfliktem na Ukrajině, a poté energetickou krizí a inflací. Zároveň pozorujeme nepřehlédnutelné známky klimatických změn a jejich rostoucího dopadu. Navzdory nejistotě, která nás obklopuje, z ní jako společnost Lindex vycházíme silnější a ještě odhodlanější dostát svému závazku – přinést změnu pro příští generace. Zaměřujeme se na posilování postavení žen, respektu k planetě a dbaní na lidská práva a v těchto oblastech jsme aktualizovali své cíle a snahy. Mimo jiné jsme investovali do oblasti technologií femtech, jenž zlepšuje zdraví a dobré životní podmínky žen, dávali jsme přednost udržitelným materiálům a uplatňovali transparentnost výrobních procesů. Tato důležitá práce pokračuje, ale nyní se můžeme opřít o pevnější základy a konkrétnější a měřitelné činnosti. Jsem ráda, že se můžu podělit o to, kam jsme se zatím na této cestě dostali,“ říká Susanne Ehnbåge, výkonná ředitelka společnosti Lindex.

Ve zprávě o udržitelnosti společnost Lindex shrnuje rok 2022 a popisuje pokrok této módní společnosti, stejně jako výzvy a významnou proměnu, před kterou celá firma stojí. Několik hlavních událostí minulého roku:

• 77 % všech zaměstnankyň továren v dodavatelském řetězci společnosti Lindex spadá pod program WE Women by Lindex, prostřednictvím kterého se módní společnost zasazuje o inkluzivnější pracoviště s rovnějšími genderovými podmínkami.
  • Lindex spustil novou femtech značku Female Engineering, která nabízí pokročilé, inovativní produkty a řešení, jež zlepšují pohodlí a zdraví žen v různých obdobích života.
  • Společnosti Lindex se podařilo udržet snížení svých celkových emisí o 22 % v porovnání s rokem 2017 navzdory výraznému růstu prodeje, a to zejména díky pokračujícímu přechodu k udržitelnějším vláknům.
  • Společnost Lindex spustila pilotní projekt dekarbonizace dodavatelského řetězce včetně pěti hlavních dodavatelů v Bangladéši, a pomáhá jim s vyhodnocením a vytvořením přesných postupných plánů ke snížení emisí o cílových 50 % do roku 2030.
  • Společnost Lindex navýšila svou nabídku secondhandu, otevřela pop-up obchod a spustila pilotní projekt secondhandu s dětským oblečením online.
  • Společnost Lindex začala ve spolupráci se společností Södra vyrábět asi 1 milion oděvů v rámci procesu OnceMore® ze směsi spotřebitelského textilního odpadu a materiálů ze zodpovědně obhospodařovaných lesů.
  • 83 % z 30 hlavních dodavatelů společnosti Lindex nyní vypočítává minimální důstojnou mzdu pomocí metodologie Anker & Anker.
  • Společnost Lindex začala uplatňovat strategii pro diverzitu, rovnost a inkluzi (DEI) na základě důkladných rozhovorů, workshopů a specifického dotazování napříč celou organizací pomocí nástroje Lindex Voice, který podněcuje k většímu zapojení.

Lindex zpráva o udržitelnosti za rok 2022je dostupná zde.

Marketing & PR Central Europe