Společnost Lindex hlásí růst na všech prodejních kanálech

Dnes společnost Lindex zveřejnila předběžnou zprávu za třetí čtvrtletí roku 2022 a za prvních devět měsíců roku a vykazuje stálý růst ve fyzických prodejnách i na digitálních kanálech.

Prodeje společnosti Lindex za třetí čtvrtletí roku 2022 v místních měnách vzrostly o 1,1 % a ve švédských korunách o 3,0 %. V porovnání se stejným obdobím v roce 2019, tedy před pandemií, se prodeje zvýšily o 13,8 % v místních měnách a o 12,9 % ve švédských korunách. Prodej společnosti Lindex během prvních devíti měsíců roku v místních měnách vzrostl o 15,7 % a ve švédských korunách o 18,0 %.

„Objem našeho prodeje nadále roste a dosahuje nejvyšších výsledků společnosti Lindex za třetí čtvrtletí. Růst ve fyzických prodejnách i na našich digitálních kanálech je jasným důkazem naší schopnosti naplňovat potřeby a přání zákazníků a toho, že naše nabídka zůstává silná i navzdory výzvám ve světě kolem nás. Nadále také posilujeme naši zákaznickou základnu a v tomto roce jsme doposud získali 775 000 nových členů a zákazníků online a máme nyní celkem 5,4 milionu registrovaných zákazníků, se kterými můžeme budovat dlouhodobý vztah,“ říká výkonná ředitelka společnosti Susanne Ehnbåge.

Během třetího čtvrtletí se prodeje společnosti Lindex v kamenných prodejnách v porovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšily o 0,7 %. Růst online prodeje módní společnosti vzrostl v tomto čtvrtletí o 0,4 % a digitální prodej dosáhl 17,8 % celkového prodeje společnosti Lindex.

Provozní výsledek* společnosti Lindex za třetí čtvrtletí činil 219 milionů švédských korun (301 milionů švédských korun v roce 2021, 123 milionů švédských korun v roce 2019). Provozní výsledek za prvních devět měsíců roku činil 645 milionů švédských korun, což představuje růst o 39 % v porovnání s předchozím rokem a více něž trojnásobek oproti roku 2019 (464 milionů švédských korun v roce 2021, 188 milionů švédských korun v roce 2019).

„Vykazujeme výborné výsledky za dané období, vysoko nad čísly z roku 2019, nedosáhli jsme ovšem na mimořádné výsledky, které jsme zaznamenali ve třetím čtvrtletí minulého roku. Značně oslabená švédská koruna znamená menší marže. Toto jsme nekompenzovali v plné výši, protože je pro nás velmi důležité, aby naše nabídka byla pro zákazníky dostupná za dobrou cenu. Výsledek také ovlivnily naše velké investice, protože v souladu s naší dlouhodobou strategií investujeme do pokračujícího globálního, digitálního a udržitelného růstu,“ vysvětluje Susanne Ehnbåge.

V rámci naší růstové strategie a udržitelného obchodního rozvoje módní společnosti investujeme do technologií femtech. Během tohoto čtvrtletí představila společnost Lindex svou novou značku Female Engineering, která se zaměřuje na vývoj produktů pro potřeby žen prostřednictvím inovací a technologie.

„Portfolio našich značek roste a se značkou Female Engineering vstupujeme na rostoucí trh s velkým potenciálem. Produkty pro ženské tělo vyvíjíme už 65 let a naše investice do technologií femtech představují cestu, jak využít tyto znalosti novými způsoby – je to milník v historii společnosti Lindex. Vytváření udržitelného růstu a další rozvoj naší nabídky s ohledem na potřeby zákazníků představují zásadní součást naší cesty vpřed. Žijeme v nelehké době, ale se správnými prioritami, zaměřením se na náklady a naší flexibilitou a rychlostí vykročíme do budoucnosti co nejlépe připraveni a zůstaneme i nadále silní,“ říká Susanne Ehnbåge.

*Provozní výsledek společnosti Lindex je vykazován s výjimkou leasingových smluv IFRS16.

Marketing & PR Central Europe