Společnost Lindex vydává zprávu o udržitelnosti za rok 2023

Společnost Lindex dnes vydává zprávu o udržitelnosti za rok 2023, ve které informuje o roce poznamenaném prudkými změnami, včetně globálních konfliktů a klimatické krize. Navzdory těmto výzvám se naší módní společnosti podařilo dosáhnout významného pokroku a splnit svůj slib v oblasti šetrného přístupu k životnímu prostředí, abychom pomohli vytvářet lepší svět pro budoucí generace.

Naše úspěchy odrážejí nejen náš závazek plnit slib, ale také neuvěřitelné nasazení a fantastickou angažovanost našich zaměstnanců. Bez ohledu na to, jak proměnlivý může svět být, budeme se i nadále ze všech sil snažit realizovat náš vytyčený vyšší účel a sliby. Jsme si vědomi toho, že to vede k našemu úspěchu jako společnosti i člena této globální komunity,“ sděluje Susanne Ehnbåge, výkonná ředitelka společnosti Lindex.

Ve zprávě o udržitelnosti společnost Lindex shrnuje rok 2023 a popisuje pokrok, výzvy a významnou proměnu, před kterou celá tato módní společnost stojí. Několik hlavních událostí minulého roku:

• Společnost Lindex snížila své celkové emise o 21 % v průběhu roku 2023 a o 41 % ve srovnání s rokem 2017, a to navzdory silnému růstu prodeje. Toto snížení bylo mimo jiné způsobeno soustavným přechodem na recyklované materiály, přechodem na obnovitelné zdroje energie a také zlepšení prodejů zboží za plnou cenu, což vedlo k nižšímu množství zboží ve výprodeji.
  • Společnost Lindex předložila iniciativě Science Based Targets revidované klimatické cíle k ověření.
  • Společnost Lindex urychlila svůj závazek k oběhovému hospodářství prostřednictvím dlouhodobé dohody s finskou společností Infinited Fiber Company a jejím patentovaným vláknem Infinna™, které se vyrábí ze 100 % z textilního odpadu.
  • 42 % sortimentu společnosti Lindex obsahuje nejméně 15 % recyklovaného materiálu.
  • Společnost Lindex v roce 2023 věnovala 2 % z každých prodaných menstruačních kalhotek Female Engineering na projekty Water Aid.
  • Ve spolupráci s organizací Water Aid jsme zahájili další projekt v nové oblasti Dháky zvané Savar. Tento projekt prostřednictvím WASH ovlivní dalších 8 700 lidí.
  • 100 % dodavatelů společnosti Lindex první kategorie zavedlo digitální výplatu mezd.

Zpráva společnosti Lindex o udržitelnosti za rok 2023 je dostupná zde.

PR&Sustainability executive
E-mail: iva.machackova@lindex.com