Společnost Lindex hlásí již třetí rok v řadě nový rekordní výsledek

Společnost Lindex dnes zveřejňuje předběžnou zprávu za čtvrté čtvrtletí a celý rok 2023 a potřetí v řadě oznamuje nové rekordní výsledky za celý rok. Módní společnost i nadále dosahuje nových úrovní prodeje, v místních měnách i švédských korunách, a zvyšuje tržby v kamenných obchodech i na digitálních kanálech.

„Dnes již třetí rok v řadě zveřejňujeme jak nový prodejní rekord, tak nejlepší výsledek, kterého jsme kdy dosáhli. V náročných tržních podmínkách jsme dosáhli fantastického vývoje, kdy se nám podařilo udržitelně i ziskově růst díky silnému růstu jak v našich kamenných prodejnách, tak v digitálních kanálech. Jsem nesmírně hrdá na to, čeho jsme spolu ve společnosti úspěšně dosáhli. Rozhodující bylo fantastické zapojení všech zaměstnanců, jejich velká orientace na zákazníka a obětavé úsilí,“ sděluje generální ředitelka Susanne Ehnbåge.

Tržby společnosti Lindex v roce 2023 dosáhly 7 249 milionů švédských korun, což je navýšení o 2,7 % v místních měnách a ve švédských korunách o 3,4 %. Prodeje během čtvrtého čtvrtletí v místních měnách vzrostly o 2,8 % a ve švédských korunách o 2,5 %. Módní společnost během roku 2023 zaznamenala lepší růst prodeje, než je průměrné tempo růstu trhu ve všech severských prodejních zemích.

Společnost Lindex vykazovala stálý růst v kamenných obchodech o 2,2 % během roku 2023 a o 3,2 % ve čtvrtém čtvrtletí. Digitální prodeje společnosti Lindex během roku 2023 vzrostly o 5,3 %, přičemž digitální prodej dosáhl 19,0 %. (18,5 % v roce 2022).

„Získáváme podíly na trhu a stále více nových a aktivních zákazníků. V současné době máme více než 6 milionů registrovaných zákazníků. Je to skvělý doklad toho, že si lidé naší nabídky cení a že značku Lindex nadále posilujeme. Je to také dobrá vizitka pro naši strategii. S novými finančními cíli míříme ještě výše. Do budoucna máme jasný plán, který je zaměřen na urychlení růstu na stávajících i nových trzích, na pokračování růstu v našich stávajících kanálech a na hledání nových způsobů podnikání. Pokračujeme v transformaci a zkoumáme nové obchodní příležitosti a cirkulární obchodní modely. Dalším důležitým cílem do budoucna je, abychom byli schopni rozšířit naše podnikání, aniž by se náklady zvýšily ve stejné míře, tj. abychom zlepšili škálovatelnost a efektivitu našeho podnikání. V posledních letech jsme vybudovali pevné základy a rok 2024 bude rokem, kdy uvedeme na trh mnoho důležitých produktů. Také to bude rok významných milníků, které nám pomohou v naší cestě úspěšného růstu,“ říká Susanne Ehnbåge.

*Provozní výsledek a upravený provozní výsledek společnosti Lindex jsou vykazovány včetně leasingových smluv IFRS16.

PR&Executive Executive
E-mail: iva.machackova@linde.com