Logotype

Holly & Whyte s/s 2014

Succén för Lindex kollektion Holly & Whyte fortsätter och vårens kollektion innehåller moderna klassiker med Holly & Whyte’s speciella twist. Nytt för i vår är att flertalet av plaggen är gjorda i ekologiskt odlad bomull.

Vi har hittat vår kund och hon har hittat oss! Kollektionen innehåller de alltid eftertraktade klassiska plaggen som marinblå club blazers, randiga trikåtoppar, feminina 50-tals klänningar och chinos. I vår har vi också fokuserat på att ta fram många av plaggen i hållbara material, säger Nina Starck, Designchef Lindex.

Idag köper Lindex in över 9 miljoner plagg årligen gjorda i mer hållbara material, vilket förutom ekologiskt odlad bomull även omfattar plagg gjorda i mindre miljöbelastande material som återvunna fibrer av bland annat polyester, polyamid, bomull och ull, samt Tencel®. Plaggen är märkta med en speciell ”Sustainable Choice” etikett både i butik och på www.lindex.com Ambitionen är att fortsätta öka andelen plagg gjorda i mindre miljöbelastande material, bland annat gjordes Lindex senaste underklädes­kollektion för män, LXM i ekologiskt odlad bomull samt att den övervägande delen av plagg som erbjuds till våra yngsta kunder genom vårt ”New Born” sortiment är av ekologiskt odlad bomull. Många av basplaggen på både dam och barn är också ”Sustainable Choice”.

Vårens Holly & Whyte kollektion har en blandad färgskala med många härligt starka färger som orange, fuchsia och neonrosa tillsammans med klassikerna marinblå, cremevit och kaki. Även mönsterbilden är blandad; randigt och prickigt med lite modigare storblommigt och ett lekfullt fiskmotiv.

”Kollektionen är lättstylad och i vår blir det fokus på midja och anklar. Highwaist byxor med istoppade trikåtoppar eller vadkorta byxor med fina detaljer nedtill”, säger Nina Starck.

För fler och högupplösta bilder, besök Lindex Newsroom.
Nyhet! Prenumerera på Lindex nyheter och följ Lindex i sociala medier.

För mer information, kontakta:
Helen Nord
Showroom Coordinator, Lindex
Phone: +46 (0)31 739 53 39
E-mail: helen.nord@lindex.com

Relaterade dokument

Relaterade bilder

Choose your language