Logotype

TOMORROW by Emma Lindqvist för Lindex

Under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm, Sverige, tidigare i år utsågs designern Emma Lindqvist till vinnare för bästa designidé och kollektion i Lindex tävling för nya designers. Priset var att designa en kollektion för Lindex samt 50 000 SEK i prispengar.

Emma är masterstudent i modedesign vid Textilhögskolan i Borås, en utbildning som Lindex sponsrar, och hon är den första att erhålla detta pris.

”Det känns jättekul att få möjlighet att göra det här tillsammans med Lindex. Det har varit en intensiv och lärorik höst, vi har utvecklat ett par plagg ur min examenskollektion och anpassat dem för produktion med allt vad det innebär. Det är såklart stor skillnad att få resa till fabrikerna i Turkiet och se den färdiga kollektionen när man är van vid att göra allting själv för hand och resultatet blev fantastiskt fint”, säger Emma Lindqvist.

Kollektionen TOMORROW by Emma Lindqvist är baserad på Emmas examenskollektion 5-i-9, och består av 10 plagg med olika tryck som varierar ifrån färgglada pixelmönster till mer grafiska, svart vita motiv. Utgångspunkten är screenprint och hur motiv kan byggas genom att olika färger trycks på transparanta lager.

”När de olika lagren rör sig ovanpå varandra får man ett tredimensionellt djup som har varit viktigt för mig att behålla även i kollektionen för Lindex. Jag tycker att det är just kombinationen av olika tryck som gör kollektionen intressant och att man verkligen kan kombinera plaggen med varandra. Ju mer print desto bättre!”, tycker Emma Lindqvist.

Lindex Designchef Nina Starck, som tillsammans med Lindex inköps- och designledning sitter i juryn för tävlingen, tror på att uppmuntra och stötta nya förmågor inom modedesignbranschen. Priset för bästa kollektion är ett startskott för Lindex satsning på samarbeten med nya designers och kreatörer.

”Det är alltid spännande att se designstudenternas examensarbeten, de har inte samma ramar som vi etablerade märken. Det finns en lockande frihet och otroligt många med stor talang. Vi föll för Emmas fantastiska tryck och färgsäkerhet som hon nu har tagit vidare till sin kollektion för Lindex”, säger Nina Starck.

TOMORROW by Emma Lindqvist kommer att säljas på lindex.com fr.o.m. den 29 januari samt i utvalda butiker i Sverige, Norge och Finland fr.o.m. den 29 januari.

För fler och högupplösta bilder, besök Lindex Newsroom.

För mer information, kontakta:
Helen Nord
Presskontakt, Lindex
Tel: 46 31 739 53 39
E-mail: helen.nord@lindex.com

Relaterade bilder

Choose your language