Logotype

Spring 2010

Før den kommende sesongen løfter designteamet til Lindex frem tre fenomener som er spesielt viktige i moten: farge på en ny måte, denim, samt silhuetter og proporsjoner.

FARGE
Farge er et av nøkkelbegrepene i vår. En helt ny fargefølelse med et brett spekter av pasteller; myke og lyse, samt litt skarpere eller sterkere nyanser. Noe forenklet kan det oppsummeres at sesongens viktigste fargefamilier er alt av blått, rødlige toner som oransje, cerise, aprikos og mandarin, og de lyse hudfargene. Nøytrale farger som svart, hvitt og ulike nyanser av gråbeige er, som alltid, også med på vårens fargepalett.

DENIM
I vår får favorittjeansen selskap av flere andre denimplagg. Denim er et av vårens favorittmaterialer.
Jakker, skjorter, kjoler, skjørt, shorts og leggings i denim kan ses side om side med jeansen. Lyse vasker dominerer, også slitte effekter, og en nyhetsfølelse får vi av behandlinger som gir en ”flekkete”, og iblant en noe batikklignende følelse.

SILHUETTER OG PROPORSJONER
Lek med volum og skjæringer, alt for å skape en ny og spennende look, fortsetter også i vårens mote. Skuldrene markeres ofte, oppbygget på forskjellige måter, noen ganger med skulderputer, eller en naturlig silhuett. Belter brukes ofte for å markere midjen, også nede på hoften for å oppnå en annen silhuett. Også ulike varianter av asymmetriske skjæringer skaper nye former på plaggene. Det er fortsatt mye fokus på smale ben kombinert med mer volum oventil. Lag på lag er et viktig begrep i stylingen – lange topper under korte og vide topper, til smale bukser eller leggings.

INNFLYTELSE

Rocka
Sterke farger kombineres med svart og hvitt og lys denim. Store, trykte mønster og detaljer som nagler og glidelåser – til sammen skaper alt dette en urban, oppdatert 80-tallslook.

Romantisk
Inspirasjonen fra vintage og nostalgi er tydelig i den feminine og romantiske delen av vårens mote. Vakre blomster i mønsterbildet, blonder, heklede detaljer og små volanger forsterker den feminine følelsen i kolleksjonene.

Etnisk
De etniske innflytelsene i vårens mote viser en skjønn blanding, der India møter Afrika. Dette kommer
til uttrykk i både mønster og fargevalg. Batikk og andre mønstre med ikat-, og ornamentfølelse i hete røde nyanser som cerise, lilla og oransje eller dype havblå toner, merkes i tunikaer og kjoler.

Cargo
80-tallet inspirerer også i en moderne cargo-stil med en kaksete, luksusfølelse. For spennende safari i storbyjungelen: bukser og shorts med cargo-innflytelse, lange topper i tynn trikot med vakkert fall under kule, korte jakker. Khaki-toner matches med turkis og sprites opp med gult.med vackert fall under coola korta jackor. Khakitoner matchas med turkost och kickas till med gult.

Choose your language