Logotype

Affordable Luxury by Ewa Larsson

I början av november lanserar Lindex en exklusiv evening collection i 54 utvalda butiker. Kollektionen består av 15 välkonstruerade plagg i svart och en elegant ljusbeige ton.

Plaggen andas internationell design och fokus ligger på kvalitet, form och genomtänkta detaljer. Kollektionen är skapad av designern Ewa Larsson med inspiration av bland annat Charlotte Rampling som den sofistikerade, raffinerade kvinnan.

Jag ville skapa en sensuell, elegant och på samma gång en modern kvinnlig kollektion. Det blev en begränsad kollektion mest för kvällsbruk, men många av plaggen fungerar väl även på dagen, säger Ewa Larsson.

Plaggen är konceptuellt framtagna med eftertanke och lekfullhet. Här möts det eleganta 50-talet med dagens moderna tekniska möjligheter i material och detaljer. Volym, veck, draperingar och genomtänkta lösningar genomsyrar kollektionen liksom innovativa materialval för bästa funktion, fall och känsla.

Ewa Larsson är en otroligt skicklig och erfaren designer. I många år har hon haft sin bas i Paris där hon arbetat med uppdragsgivare som bland andra Plain Sud, Tara Jarmon, Joop, H&M och Acne.

Kicki Olivensjö, inköpsdirektör på Lindex, understryker: Vi valde Ewa Larsson på grund av hennes unika formspråk och gedigna erfarenhet inom hela design- och produktionsförloppet. Hon lägger stor vikt vid detaljer och hantverk, och arbetar ständigt med att tänja gränser vad gäller material, form och snitt.

Affordable Luxury namnet som Ewa Larssons evening collection fått är just vad det är: hög modegrad och kvalitéer utöver det vanliga med ett prisläge som ligger något över Lindex övriga sortiment.

Skisser och högupplösta bilder hittar du under Press – Modebilder.

Kontaktinformation
Helen Nord 08-411 80 00

Choose your language