Lindex
LindexPřejít k online nákupu

Společnost Lindex vydává zprávu o udržitelnosti za rok 2020

Dnes zveřejňujeme zprávu společnosti Lindex o udržitelnosti za rok 2020. Naše společnost shrnuje rok, kterému dominovala mezinárodní koronavirová krize společně se zdravím a bezpečností lidí. Zaznamenali jsme také výrazný pokrok v dodržování závazku udržitelnosti společnosti Lindex – starat se o lepší budoucnost příštích generací.

„Když si vzpomenu na minulý rok, jsem hrdá na to, že jsme ve společnosti Lindex zůstali věrní našim hodnotám, i nadále si stáli za svými závazky a provozovali naše podnikání etickým způsobem. V rámci celého našeho působení jsme čelili bezprecedentním výzvám a zároveň jsme pracovali na ochraně zdraví a dobrých podmínek pro naše zaměstnance a osoby v našem globálním hodnotovém řetězci. Když se zamyslím nad tím, co jsme se jako globální komunita naučili, čeho jsme dosáhli a jak to bylo náročné, připomene mi to, že krize má zvláštní schopnost zdůraznit naše silné stránky i naše nedostatky. Jsem přesvědčena že společnost Lindex z krize vychází se silnějším porozuměním tomu, jakou společností vlastně je, jaké jsou její hodnoty a jakým směrem se v našem odvětví chceme vydat. Nastal čas přijímat inovace a využít tuto příležitost k vědomému vytvoření nového normálního stavu, který bychom všichni rádi viděli: módní průmysl, který je odolný, stimulující, regenerativní a skutečně udržitelný,“ uvádí Susanne Ehnbåge, výkonná ředitelka společnosti Lindex.

Ve zprávě o udržitelnosti společnost Lindex shrnuje rok 2020 a popisuje svůj pokrok i výzvy, včetně toho, jak se společnost vyrovnala s pandemií. Mezi úspěchy, jichž jsme za rok 2020 dosáhli, patří následující:

• Společnost Lindex během pandemie dodržela svůj závazek směrem k odpovědnějším nákupním praktikám bez tvrdého rušení objednávek a spolupracovala se svými dodavateli, aby zajistila, že žádní pracovníci nepřijdou kvůli pandemii o místo.

• Do konce roku 2020 se společnosti Lindex podařilo znovu využít 100 % nadbytečných látek, jež vznikly v důsledku začátku pandemie, a vytvořila z těchto látek, které by jinak přišly nazmar, 700 000 módních kousků.

• Společnost Lindex oslovila 119 000 lidí – z toho 70 000 žen – v Bangladéši, Myanmaru a Indii kampaní WE Women by Lindex, kterou se naše módní značka zasazuje o genderově rovnoprávnější a inkluzivnější pracoviště v našem dodavatelském řetězci.

• Společnost Lindex předčila všechny své stanové cíle počtu lidí, které chtěla podpořit díky spolupráci s organizací WaterAid na zlepšování přístupu k čisté pitné vodě, hygienických podmínek a vzdělávání.

• Společnost Lindex sehrála zásadní roli při spuštění nové značky s názvem Closely, která poskytuje model postupu značky v oblasti snižování uhlíkových emisí.

• Jako součást projektu Switching Gear společnost Lindex spustila v pilotním režimu prodej použitého dětského oblečení.

• Společnost Lindex se umístila v nejlepších 10 procentech mezi globálními módními značkami v indexu transparentnosti módy za rok 2020.

• Společnost Lindex ve 43 závodech v 5 zemích spustila platformu na řízení chemických látek BHive®.

• Společnosti Lindex se podařilo zvýšit podíl organické bavlny na 80 procent z celkového využití bavlny i podíl recyklovaných materiálů a materiálů z udržitelnějších zdrojů na 68 procent.

Zpráva společnosti Lindex o udržitelnosti za rok 2020 je dostupná zde.

Marketing & PR Central Europe